Julijana Mladenovska-Tešija

Ja sam Julijana Mladenovska-Tešija (drs./MTh). Hrvatica makedonskog podrijetla, udana za divnog Vuka, majka sina Lava:)

Diplomirala sam filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta “Sv. Kiril i Metodij” u Skopju, specijalizirala teologiju na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu u Osijeku, Hrvatska, trenutno u statusu doktorande na Fakultetu za filozofiju i religijski studij Sveučilišta Utrecht, Nizozemska. Specijalizirala sam istraživanje mira i sukoba na Sveučilištu u Oslu te na Nansen Akademiji, Lillehamer, Norveška i odnose s javnošću na Londonskoj školi za odnose s javnošću. Učila o miru kod kvekera Teda Hermana, s mirovnjakom Johanom Galtungom, te s Bradforskom ekipom.

Od prvog dolaska u Osijek prošlo je oko 17 godina... Prvo sam dvije godine volontirala na Visokom evanđeoskom teološkom učilištu, da bih nakon magisterija bila asistentica u nastavi te od 2010. predavačica za filozofijske predmete. Paralelno sam radila i u civilnom sektoru kao suradnica na EU projektima, evaluatorica i istraživačica, te trenerica za područja komunikacije i medija.

Članica sam uređivačkog odbora Evanđeoskog teološkog časopisa Kairos, hrvatske sekcije Europskog društva žena u teološkom istraživanju, Svjetskog molitvenog dana Hrvatska i Makedonskog kulturnog društva “Braća Miladinovci” Osijek te dopisnica za časopis makedonske nacionalne manjine u R. Hrvatskoj “Makedonski glas”. Vjernica, članica Evanđeoske pentekostne crkve u Osijeku.

Zanima me filozofija, pitanja jezika, nasilja i nenasilja, vjere i dijaloga (ekumenskog i međuvjerskog), ženska ljudska prava.

  • Ustanova za mirovno obrazovanje i djelovanje
  • Politike nenasilja
  • Cvjetkova 32, 31000 Osijek
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Mob: +385 95 837 52 71