RADIONICA: "POLITIKE NENASILJA – UTOPIJA ILI NUŽNOST?" - ZADAR

Zadar, subota, 11. rujna 2021., 10.00 - 16.00 sati. Hotel Kolovare (Ul. Bože Peričića 14)

Ova je radionica dio edukativnog programa ustanove Politike nenasilja iz Osijeka u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert u Zagrebu i treća od četiri, nakon Zagreba i Osijeka, prije Rijeke. Njihov cilj je okupiti zainteresirane pojedinke/ce koji žele primjenjivati i učiti pristupe lokalnim politikama temeljene na suradnji, uključivanju građana, transparentnosti, te izgraditi neformalnu mrežu unutar koje će se osmišljavati zajednički odgovori postojećim i novim izazovima, poput pandemije i klimatskih promjena.

Nekoliko mjeseci nakon lokalnih izbora, ovo je prilika i za refleksiju prvih iskustava u kontekstu nenasilnih politika. Radionica je interaktivna i participativna, te namijenjena predstavnicima političkih stranaka, lokalnih vlasti, gradskih institucija ali i aktivistima zainteresiranima za kreiranje i provođenje održivih, inkluzivnih lokalnih politika. Na radionicama ćemo predstaviti i rezultate ankete u kojoj su neki od Vas i osobno sudjelovali. Ukoliko Vam je radioničarski način nov, bit će nam posebno drago da nam se pridružite na ovom događanju. Riječ je o metodi rada u kojoj ima vrlo malo klasičnih izlaganja, a ključni fokus će biti na razmjeni iskustava i aktivnom sudjelovanju. Zajednički dogovor o radu na samom početku omogućuje nam da se osjećamo poštovano i sigurno s našim različitostima.

VODITELJI RADIONICA:

Voditelji radionica su dugogodišnji mirovni edukatori dr. sc. Ana Raffai, Otto Raffai i Goran Božičević. Više o nama i Ustanovi možete naći na
https://politikenenasilja.org/o-nama

NAČIN PRIJAVE

Pozivamo Vas da pogledate program i ispunite online prijavnicu za seminar:
https://forms.gle/U7DxWdCs2Q48DTgz9
najkasnije do srijede 8. rujna 2021.

Prihvaćanje vaše prijave ćemo Vam potvrditi u najkraćem roku. Potičemo prijave i izvan Zadra, no nismo u mogućnosti pokriti trošak puta.

PROGRAM

Preuzmite letak sa programom radionice ovdje.

 

 

 

  • Ustanova za mirovno obrazovanje i djelovanje
  • Politike nenasilja
  • Cvjetkova 32, 31000 Osijek
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Mob: +385 95 837 52 71